ZLATARNA
Splošno

Zlatarna ne prodaja le zlatega nakita

Kakšno dejavnost opravlja zlatarna? To je trgovina, v kateri si lahko posameznik ali par ogleda, pomeri in nato kupi kos nakita. Tak kos nakita je lahko izdelan iz zlata, srebra, platine, titana, volframa in jekla, ki ne rjavi. Nakit je nadpomenka za naslednje izdelke, ki jih prodaja zlatarna: prstani, ki se delijo na priložnostne, zaročne in poročne, verižice, ogrlice, zapestnice, uhane, lahko tudi ročne ure, pa broške in igle za kravato. Vsi kosi nakita so lahko ali moški ali ženski, lahko tudi za oba spola. Namreč, zlatarna ne diskriminira in nudi nakit tako za ženske kot za moške, nekatere zlatarne prodajajo tudi nakit za otroke.

Zlatarna, ki ponuja večne diamante

Izdelki, ki jih ponuja zlatarna, so poleg tega, da so izdelani iz različnih materialov, še različno okrašeni. Okrašeni so lahko z vgraviranimi vzorci, napisi, ki so vgravirani, lahko so različnih oblik. Ogrlice krasijo razni obeski, ki so izdelani v različnih oblikah. Vse kose nakita pa lahko krasijo tudi kamni. Takšni kamni so lahko poldragi ali dragi, morda najbolj pogost okras nakita je cirkon. Cirkon je poldragi kamen, v industriji nakita rabljen kot nekakšen nadomestek za diamant. Čeprav zlatarna ponuja izdelke, okrašene z diamanti, so ti izjemno dragi. Cirkon je veliko cenejša različica dragega ali poldragega kamna.

Zlatarna s klasičnim in modnim nakitom

Cirkon, ki krasi na primer prstan, ni nujno prozoren. Na voljo so cirkoni vseh mogočih barv, tako da lahko ta kamen nastopa kot imitacija dražjega kamna, kot je safir, smaragd, akvamarin in tako dalje. Poleg diamantov, ki so najboljši prijatelji ženske, a za marsikoga izven dosega, so večni še biseri, ki jih mora imeti v svoji ponudbi vsaka zlatarna. Klasični kos nakita je biserna ogrlica. Nasproti klasičnim kosom nakita so kosi nakita, ki so moderni v določenem obdobju. Morda takšni moderni kosi gredo v prodajo še bolj kot zaročni in poročni prstani. Trenutno so v modi prstani, ki jih lahko kopičite na enem prstu in zapestnice, na katere lahko nataknete en obesek ali več obeskov.

Comments Off on Zlatarna ne prodaja le zlatega nakita