Splošno

Vrvi za prevoz

Pa trgu poznamo različne tipe vrvi. Najpogosteje pa se vrvi uporabljajo za prenos bremen. Se sprašujete kakšne so te vrvi? Seveda to so jeklene vrvi, ki zagotavljajo, da lahko tovor na določenem mestu vpnemo, dvignemo in prenesemo na drugo lokacijo.

Vrvi se najpogosteje uporabljajo za prenos težkih bremen, kar pomeni za bremena, ki so težja od 100 kilogramov ali tista, katere ljudje ne moremo več prenesti – prestaviti z lastno silo.

So pa vrvi izdelane iz različnih sistav. Kar pomeni, da določene vrvi lahko prenašajo večja bremena spet druga manjša. Vrvi se najpogosteje plete saj jim samo tako lahko zagotovimo boljšo trdnost in daljšo obstojnost. Ko so vrvi med seboj prepletene je lahko sila pri dvigovanju bistveno večja kot če bi bile vrvi v celoti ravne.

Se pa v določenih primerih vrvi nadomesti tudi s povezovalnimi trakovi ali gurtnami po domače. Povezovalni trakovi skrbijo, da določene predmete oz izdelke med seboj povežemo in da pri transportu le teh ne pride do poškodb. Če so sami izdelki primerno pritrjeni smo lahko 100% da naš tovor ne bo zdrsnil oz se prevrnil.

Se pa poveovalni trakovi uporabljajo tudi za povezovanje različnih elementov, ki lahko visijo oz na njih obesimo tretje poljubne predmete. Najpogosteje takšne prizore vidimo v telovadnicah kjer se lahko nato uporabniki obešajo po trakovih ali pa v živalskem vrtu, kjer opice skačejo po trakovih sem ter tja.