Totalna proteza
Zdravje

Izguba zob ni več katastrofa

Hitro se lahko zgodi, da ostanemo brez zob. Običajno se to zgodi zaradi starosti in obrabe, zaradi bolezni in pogosto tudi zaradi kakšnih akutnih poškodb. Ne glede na razlog končni rezultat seveda ni nič kaj prijeten, pa tudi na pogled je nasmeh brez zob precej neposrečen. Tudi če manjka le en sam zob – stanje bo treba kar se da hitro popraviti. Ena rešitev je totalna proteza, če je treba nadomestiti vse zobe, če se soočamo z izgubo posameznih zob pa so najboljša izbira zobni vsadki. Akcija za te protetične izdelke lahko naredi cene zelo dostopne, sodobna tehnologija pa ponuja širok nabor možnosti za vsakogar.

Zelo učinkovite so tako proteze kot zobni vsadki, akcija pa velja za široko ponudbo izdelkov s tega področja. Najti bo treba seveda pravega izvajalca, ta bo znal tudi svetovati pri izbiri prave rešitve. Vse je odvisno od trenutnega stanja in željenega rezultata, običajno pa je na voljo več možnosti. Strokovnjaki s pomočjo sodobne tehnologije lahko rešijo vsako situacijo, tako da izguba zob ni več katastrofa. V skrajnem primeru pride v poštev totalna proteza, ki učinkovito nadomesti celotno zobovje, seveda lahko le na eni čeljusti ali na obeh. Takšna rešitev je s sodobnimi posegi precej enostavna – proteza se fiksira na štirih implantatih, ki ne zahtevajo zahtevne operacije ali rezanja, hkrati pa zagotavljajo stabilnost in zanesljivost nadomestka. Tako je totalna proteza priljubljena opcija za tiste, ki želijo celovito sanirati svoje zobovje. Pri posameznih manjkajočih zobeh pa zobni vsadki delajo čudeže, saj lahko v popolnosti obnovijo izgubljene zobe. Razlika sploh ne bo opazna, pravzaprav bo končni rezultat morda še bolj prepričljiv kot originalno stanje.

Pomisleki v večini niso upravičeni, niti glede cene. Precej dostopne so tako proteze kot zobni vsadki, akcija pa lahko cene še zniža. Zato se je tudi lažje odločiti za zanesljive izvajalce posegov, ki zagotavljajo navdušujoč rezultat.

Comments Off on Izguba zob ni več katastrofa